Fyll ut skjemaer

Her vises kun skjemaer som ligger i prosjektets kvalitetsplan. Hvis det mangler et skjema må prosjektets kvalitetsplan suppleres med den som mangler. (Se video)

Skjemaene kan prosjekttilpasses, enten ved å redigere eksisterende skjema eller lage helt nye.

Skjema er egnet for å få papirbaserte dokumenter på et format som kan fylles ut via app.

Skjemaene som ligger i denne menyen kan fylles ut på tre måter:

screenshot

Her er eksempel fra firmaprofil, men prinsippet er det samme

Videoveiledning

Fyll ut skjema via app

Lag nytt skjema

Rediger skjema

Ett papirskjema - ulike måter å designe det på for app - eksempel

Hvis skjemadesigneren ikke vil starte er det noen innstillinger som må sjekkes

Beskrivelse

1. Fyll ut skjema på pc
    1. Gå til menyen «Fyll ut skjema».
    2. Velg «Fyll ut» for aktuell sjekkliste.

screenshot

3. Fyll ut skjemaet og velg «Lever skjema».

screenshot

4. Gå til menyen «Prosjektdokumentasjon» for å finne den utfylte sjekklisten.

2. Fyll ut skjema via app (se video)
    1. Åpne MEF KS app.
    2. Velg prosjekt.
    3. Velg «Skjema».
    4. Velg hvilket skjema som skal fylles ut.
    5. Fyll ut skjema og send inn
      1. Legg inn bilde vha kamera.
      2. Legg inn bilde fra album.
      3. Sletter registreringer i skjemaet
      4. Bla frem og tilbake.
      5. Send inn.

screenshot

3. Fyll ut skjema på papir
    1. Gå til menyen «Prosjektets kvalitetsplan».
    2. Åpne skjemaet ved å klikke på tittelen.

screenshot

3. Skriv ut.

4. Lag nytt skjema

Å lage ny prosjekttilpasset skjema gjøres på samme måte som beskrevet under Firmaprofil/Våre tilpassede skjemaer (se video

1. Gå til «Fyll ut skjemaer»
    2. Velg «Klikk her for å endre på de tilgjengelige skjemaene»

screenshot

3. Klikk på «ny skjemamal». Nå starter skjemadesigneren som er et frittstående program. Aksepter alle spørsmål som kommer slik at denne åpnes.
    4. Hvis skjemadesigneren ikke vil starte er det noen innstillinger som må sjekkes (se video).

screenshot

5. Lag skjemaet som beskrevet under «Firmaprofil/Våre tilpassede skjemaer.».

5. Rediger skjema

Åpne aktuelt skjema ved å klikke på navnet. Nå starter skjemadesigneren som er et frittstående program. Aksepter alle spørsmål som kommer slik at denne åpnes.

Her er eksempel fra firmaprofil, men prinsippet er det samme (se video)

screenshot

1. Hvordan slette et felt
      • Klikk på aktuelt felt i midtre kolonne slik at det blir markert (blått).
      • Klikk på «Delete»-knappen på tastaturet.

2. Hvordan flytte et felt
      • Klikk på aktuelt felt i midtre kolonne slik at det blir markert (blått).
      • Hold inne venstre mustast og dra feltet opp eller ned
      • Slipp mustasten når feltet er plassert der du vil ha det.

3. Hvordan legge til et nytt felt
      • Klikk på aktuell kontroll i venstre kolonne, hold venstre mustast nede og dra kontrollen til midtre kolonne.
      • Slipp mustasten når feltet er plassert der du vil ha det.

4. Hvordan redigere egenskapene til et felt
      • Klikk på aktuelt felt i midtre kolonne slik at det blir markert (blått).
      • Endre aktuelle egenskaper i kolonnen til høyre.

5. Hvordan endre bredden på høyre kolonne slik at all tekst vises
      • Ta tak i kantlinjen mellom midtre og høyre kolonne og dra den mot høyre eller venstre.

6. For å lagre skjemaet klikker du på på MEF-logoen oppe til venstre og velger «Lagre og lukk» når du er fornøyd. Skjemaet er nå tilpasset bedriften.

6. Ett papirskjema – ulike måter å designe det på for app - eksempel

Ofte er utgangspunktet et papirskjema. Når det lages for utfylling på app kan det som regel løses på flere måter.

Her er et par eksempler på hvordan man kan bruke ulik funksjonalitet i skjemadesigneren for å få funksjonelle skjemaer på app, se video.